Chcete vědět, co můžete mít za metr svojí knihovny?

Máte pocit, že za knihy utrácíte tak nějak přiměřeně? Možná byste byli překvapení, kolik tisíc vám leží doma na policích v knihách, které už pravděpodobně nikdy nevezmete do ruky. A stěhování se nepočítá! 

Poprosili jsme pár našich kolegů, aby doma změřili metr svojí knihovny. 📚 Pak jsme zjistili, jak se pohybuje jejich cena na trhu a vypočítali provizi, kterou by dostali při prodeji přes Knihobot (naším klasickým vzorcem 60 % – 29 Kč).


Eva ví, že má v knihovně pár pokladů, ale částka, na kterou by si prodejem přišla ji překvapila. 😱 Za jednu poličku knih si může pořídit semestr fotografického kurzu. A když nechá knihy od Kulhánka ještě chvíli “dozrát”, pořídí si foto kurz na celý rok.

Každou knihu naceňujeme podle její aktuální ceny na trhu a poptávky dalších čtenářů. Pro určení ceny používáme spolehlivé algoritmy, které už nacenily statisíce knih. Necháváte na nás určení ceny i to, jaké knihy se pokusíme prodat. Uděláme to nejlepší, co dovedeme, aby se u nás knihy dlouho neohřály a brzo našly nový domov. 


Některé knihy si necháváme jako trofeje, protože doufáme, že jejich cena poroste. Většinou ale naše knihovny praskají ve švech kvůli knihám, které vyšly v obřích nákladech a stále je jich v oběhu dost. Takovým příkladem je i police Pavla. Melvilovky se u nás prodávají rychle a Pavel si za knihy už brzy pořídí nové Levisky. 🤩


Kuba je sběratel klasiky a přestože by se této police vzdal s těžkým srdcem, láká ho představa, že si uvolní místo na nové příběhy a za vydělané peníze si pořídí vytoužené Martensky. 👞


Chcete také prodat metr svojí knihovny? Pošlete jednu fotku knih, které chcete poslat do oběhu, my vám za chviličku odpovíme, zda jsme schopni knihy prodat. Pak už stačí jen vymyslet, jakou radost si za knihy pořídíte.

Uvedená částka je vypočítána na základě aktuální nabídky knižního trhu a poptávky v den focení. Provize zákazníka je vypočítána podle vzorce 60 % – 29 Kč. Cena knih se v čase vyvíjí. Do cen jsou započítané pouze knihy, ne ozdobičky v knihovnách ani metry:) Knihy nenaceňujeme před prodejem, ale dle současné cenové situace až ve chvíli kdy jsou naskladněny na e-shop.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *